surprise, surprise

Ja just det, vi är i Sverige!!
Haha, Jimmy och jag åkte hem den 20.de december, så vi har varit hemma i en vecka nu =). Min familj visste att vi skulle komma men inte Jimmys. Vi skulle överraska dem på juldagen då hela släkten firade tillsammans. Jimmy pratade t.o.m med sin pappa på skype hemifrån min mamma och sa god jul från sydney. 
Ni skulle ha sett hans min när vi kom in och överraskade, haha...det var väl kul Peter ;P Alla blev ganska förvånade kan man säga. Det är inte alltid man får oväntat främmande från andra sidan jorden =)

Det var en riktigt mysig och lyckad jul i år, så skönt att vara hemma. Vi firade jul hos pappa den 23.de hos mamma på julafton och i Norrköping hos Jimmys familj på juldagen. Mycket jul vill säga =) Vad man uppskattar småsaker (som man aldrig förr har tänkt på) när man varit borta ett tag. Igår gick jag runt i en svensk matvarubutik och blev överlycklig för att det fanns så mycket välbekant och god mat att köpa..liiiite udda lyckorus lixom =D 

Vi ska fira nyår i Falun på hotell med min syster och hennes kille, ska bli så skönt och mysigt!! Sen åker vi till stockholm en sväng. Sen ska vi bara ta det lugnt och hänga med våra familjer och vänner. Jag önskar att jag hade mer tid att träffa alla vänner :(

Malin, vi måste ses i sommar! Så tråkigt att vi inte hinner ses :( Saknar dig!


 


Obefintlig julkänsla :(

Att fira jul i Australien är inte det mysigaste. T.o.m de som är uppväxta här tycker att julen ska vara snö och kallt. För mig och de flesta andra svenskar jag känner här är allt som handlar om jul bara jobbigt här. Man kan lika gärna jobba på julen som att sitta hemma. Det finns ändå inget julbord (på "rätt" sätt i alla fall), ingen snö, ingen kyla, inte ens mörker :(

Men det absolut värsta är ändå de tacky juldekorationerna! Om USA har jävligt tacky och överdrivna juldekorationer där allt ska vara gjort till max, så har Sydney (Aussie) tacky men oftast för att det är så halvdant gjort. Det hänger en liten remsa gammalt tejpat glitter i var och varannat fönster. Ja och ska de väl fixa nåt rejält pynt så är det oftast inte rött eller grönt utan blått eller lila (kanske går bättre ihop med havet å beachen, hehe) och gärna stora tomtar som sitter på taket.  Jag har tagt några kort på julpynt häromkring, jag har dock inte fotat det värsta utan saker Aussies faktiskt har ansträngt sig lite (!!!!!) med.

52102-275

Granen i skolan, den är ganska fin men går i lila å silver med rosetter stora som en hand. (och granen är inte äkta såklart)
Uppblåsbar jultomte på taket (självklart) i North Sydney, Jultomte i mänsklig storlek på taket till matvaruaffären Coles i Manly, Manlys gågata "The Corso"s egna blåblinkande julgran, Och blåblinkande julgran på en röd trälåda och kransar på torget i Manly...vackert...

52102-273

Glitter i olika färger är lindade runt palmerna i Manly =) (typ fasttejpade)'
OBS!! de flesta kort ser mörkare ut än det är  p.g.a kamerablixten, dessutom är de flesta kort tagna kvällstid.

Ja nu får det vara nog,  men God jul på er alla från ett totalt omysigt jul-Sydney!!


Kakor

Igår köpte Jimmy med sig kakaor från jobbet som han hade rabatt på (designade påsar och burkar i julspecial från countryroad) De var jättegoda och tyvärr tog de slut på en gång..gahhh!!
jaja, jag ska gå en snabb promenad på en timme till Jimmys jobb när han slutar så att vi kan gå hem tillsammans. Så två timmars promenad ska väl ta bort lite av kakorna hoppas jag!

Ikväll är det fest och grillning, men det blir inge grill för oss eftersom Jimmy fortarande jobbar då. Kanske ska jag å Lisa gå på festen, vi får se. (Jimmy är för trött och Richard äter penicillin och kan inte stödja på sin fot) Det är luciafest, hahaha, så konstigt med jul här. Det blir så fult med julpynt i värmen, och det hjälper ju inte att de har jäkligt taskig smak heller. Blåa och lila granar med överdrivet mycket pynt och jultomtar överallt. Allt ska vara oversize!! Tomtar, julgranskulor, rosetter..allt!! 

Kort på spektaklet kommer om någon dag, ha det bra så länge =)

jaaaaa! äntligen ledig!!!

Jag är ledig!!!!
Det känns lite konstigt att inte ha dåligt samvete när jag gör något annat än pluggar, men det är såå najs!
Solen skiner och vi ska på barbecue hos vår "adoptivmamma" (internt skämt) Chris och hennes familj =)

Jo och jag är nu anställd på samma klädkedja som JImmy, Countryroads. Det andra jobbet på DIVA sket sig. Hon som anställde mig visste inte (konstigt) att hon inte fick anställa nån som  var här på visum.Men det var lika bra det, slipper jag alla konstiga regler. 

Nu ska jag alltså jobba på Countryroad och det är riktigt najs. Jag kommer att få kläder att jobba i för $350  dvs  ca 2000 skr. Ganska najs, har redan lagt undan en hallonröd vid kjol =)  Och i februari får vi en till check på lite mer eftersom jag då kommer att få fast jobb.

Nu ska jag njuta lite av solen tänkte jag men först ska jag lägga upp lite bilder. Kramis