konstigt =)

Sista inlägget idag får handla om renlighet och dofter. När vi först kom hit tyckte vi att det var så konstigt att det var så rent överallt. Gatorna är alltid så rena och det luktar ingenting. Efter ett tag upptäckte vi att folk är anställda för att göra rent alla gator på nätterna så att det ska se fint ut nästa dag så det blir aldrig skräpigt. Det är ju jättebra, då blir det inte äckligt i alla fall, men man är rädd för att spotta. Det dumma är att det inte finns några papperskorgar, typ ingenstans, i alla fall är de få och ligger långt ifran varandra så man får bära runt på sitt skräp för en glasspinne på backen och du får 5000 kr i böter (sydneys böter-mani kommer i ett annat inlägg).

Ja och så till lukt-skräcken. Här ska inget lukta illa, inte sopor och inte toaletter eller lägenheter i övrigt. Detta löser man genom att tillsätta doft på soppåsar och toapapper. Våra påsar luktar vanilj och toapappret är så starkt parfymerat att man nyser om man snyter sig i det. Dessutom luktar våra garderober wonderbaum efetrsom de som bodde här innan hade lagt ut wonderbaums och doftgrejer i varenda rum och varenda garderob. Hahhaa!!

Kommentarer
Postat av: Matildas fikarum

Det är tur att de städar gator och torg varje natt annars skulle det krylla av kackerlackor och råttor. Det är av samma anledning det finns få skräpkorgar utomhus. Knepet är att alltid ha med sig en plastpåse i väskan där du kan stoppa dit skräp tills du kommer hem eller hittar en skräpkorg.

Postat av: Matildas fikarum

Måste tillägga att jag tycker det är jättekul att läsa om hur du upplever Sydney. Jag har nog blivit lite hemmablind!

:)

2006-09-17 @ 15:33:50
URL: http://www.mildamatilda.blogs.se
Postat av: malin

hahahaha gud va kul, man nyser av att snyta sig haha.. jobbigt ju:)

e uppe i öret hemma hos jenny, fast åker hem im. nu sitter vi o kollar på valvakan, oh the excitment. yeah yeah, man ska ju inte bo i sverige iaf på ett tag så det kan ju kanske kvitta. men trots allt, i don't look good in red:)

ah, snart drar jag, e helt nervös nu. när jag kommer hem har jag 2 dar kvar att fixa allt, packa, ladda in all musik i datorn etc etc. aaahhh!!!! men ska bli såååå kul:D

puss puss

2006-09-17 @ 20:33:51
Postat av: Matilda

Matildas Fikarum: Ja, just det!! Det förstår man ju när du säger det. Usch vilken äcklig bild det gav mig "kackerlackor och råttor överallt" blää!!

Malin: Ja visst är det kul! heheh

2006-09-24 @ 12:01:13
URL: http://blanc.webblogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback